Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun ekonomik krizin yıkıcı etkilerinin şatafatlı festivallerle unutturulmaya çalışıldığını söyledi.

Pınarbaşı’da 6 Yılda 1 Milyar TL'lik Yatırım Pınarbaşı’da 6 Yılda 1 Milyar TL'lik Yatırım

Baki Coşkun, “Takip edildiği üzere Ağustos ayı itibariyle Türkiye genelinde başlayan ve belediyeler tarafından düzenlenen festival dalgası Kayserimizi de etkisi altına aldı. Bazı belediyelerimiz birbiri ardına bol sanatçılı, şatafatlı festivaller düzenliyor. Hükümet kanadında tasarruf tedbirleri genelgeleri havada uçuşurken bu festival furyasını anlamakta biz güçlük çekiyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Artan fiyatlar, birbiri ardına getirilen vergiler,  önü alınamayan kira artışları, zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları karşısında halkı ‘serinkanlı’ olmaya davet eden sayın Cumhurbaşkanı belediyelerin bu gereksiz etkinliklerini görmüyor mu?”

“Festivaller özellikle taşra ilçelerimiz için elbette bölgenin tanıtımına ve yöre halkının kaynaşmasına katkı sağlayan güzel etkinlikler. Ancak milletin vergi ve zamlarla inim inim inlediği bir dönemde astronomik ücretlerle sanatçılar getirmek "tasarruf tedbirleri"ni ihmal etmek değil midir? Bir diğer soru ise bu etkinlikler gerçekten kıymetli halkımız için mi yapılıyor yoksa mevcut başkanların koltuklarına sahip çıkmak için, kendilerini hatırlatmak için yaptığı hamleler mi?” dedi.

Ekonomik Krizin Yıkıcı Etkileri Unutturulmak İsteniyor

SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Halkın gerçek gündemi ekonomik krizdir, rakamlarla oynanarak gizlenmeye çalışılan enflasyondur, KDV, ÖTV, MTV artışlarıdır halkın gündemi, akşamdan sabaha gelen akaryakıt zamlarıdır. Gerçek gündem çarşı pazarda gözyaşı döken emeklilerimizdir.  Eski Roma’da halkı meşgul etmek için düzenlenen gladyatör dövüşleri gibi bugünde gerçek gündemi gizlemek için festival, şenlik vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Maalesef ortada hiç de öyle vur patlasın çal oynasın bir manzara yoktur. İnsanımız çok ciddi sorunlarla yüzleşmektedir. Halk idarecilerden bu sorunları çözmesini beklemektedir. Geçim sıkıntısı nedeniyle intihar edenlerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Hal böyleyken ortada ciddi, kararlı, sorun çözücü bir irade yerine halkı festivallerle oyalayan bir gevşeklik vardır.”

“ Hükümet yürüttüğü seçim ekonomisinin ve iktidarda kalmanın maliyetini halkın omuzlarına yüklemiştir. Türkiye’nin en büyük ihalelerini alan firmalardan isteyemediği fedakârlığı aybaşını zor getiren halktan beklemektedir. Daha üzerinden aylar geçmiş olan 6 Şubat depreminin maddi ve manevi yaraları sarılırken, ekonomik tablo önümüzdeyken ve daha da kötüye giderken tüm Türkiye sathına yayılan bu etkinlikler gündem saptırmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Buradan hem hükümete hem de ilçe belediyelerine seslenmek istiyorum. Kayserimizde bir söz vardır “Aklın mı yok, paran mı çok” derler. Eğer bu kadar çok paranız varsa gelin halka ucuz ekmek yedirmek için çabalayalım, suyu vatandaşımıza ücretsiz verelim veya toplu taşıma araçlarındaki fiyatlarda indirime gidelim. Ya değil paranız yoksa bu konserleri yapmanızda ki maksat nedir? Kendinize gelin, sizleri ciddiyete davet ediyorum. Ortada çözülmesi gereken yüzlerce sorunlar dururken, halk çözüm için gözünüzün içine bakarken bu gevşekliğe artık bir son verin.” ifadelerini kullandı.