Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Türkiye Bilişim Derneği (TDB) Kayseri Şubesi işbirliği ile düzenlenen "Yeni Çağ Yapay Zeka, Yazılım ve Teknoloji Buluşmaları" etkinliğinde sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi. Etkinlikte Mert Çobanov, Damla Dokuzoğlu, Ecehan Yıldırım ve Prof. Dr. Derviş Karaboğa, yapay zeka ve yazılım geliştirme konularındaki deneyimlerini paylaştı.

Kayseri Ticaret Odası, iş dünyasının dijital çağa uyum sağlaması için eğitimlerine devam ediyor. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, etkinliğin açılış konuşmasında, dünyada hızla büyüyen şirketlerin çoğunluğunun e-ticaret yoluyla ilerlediğini vurgulayarak, KOBİ'lerin e-ihracatta gelişmeleri için çalıştıklarını belirtti. Yenilikleri takip etmenin ve işleri bu yeniliklere göre dizayn etmenin rekabet açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, yapay zekanın hayatımıza hızla entegre olduğunu ve Türkiye'nin yerli tasarım başvurularında dünya 2'ncisi olduğunu paylaştı. Bu başarı, gençlerde yaratma özgüveninin arttığını gösterdi.

KTO Başkanı Gülsoy, teknolojinin sadece bir araç olduğunu ve başarı için önce yaratıcı fikirlerin gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Asla teknolojinin esiri olmayın, teknolojiyi yönlendirin." dedi. Bu bağlamda dünyanın en büyük şirketlerinin teknolojiyi yaratıcı fikirleriyle birleştirdiğini söyledi.

Türkiye Bilişim Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Yıldırım, Kayseri'nin teknolojide adını daha da çok duyuracağına inandığını belirterek, gerçekleştirilen adımların Kayseri'nin geleceğini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Etkinlikte yer alan konuşmacılar arasında, AppNava firmasının genç kurucusu Damla Dokuzoğlu, oyun şirketleri için geliştirdiği AppNava uygulamasının alt yapısını ve geliştirme süreçlerini paylaştı. Makine öğrenmesi altyapısını kullanarak dijital oyun ortamlarında oyuncu karakteristiklerini analiz eden ve aksiyonları buna göre belirleyen bir üründen bahsetti.

Muhasebeciler Başkan Üzüm ile görüştü Muhasebeciler Başkan Üzüm ile görüştü

Dijital sanatçı Refik Anadol'un yapay zeka ekibinin lideri Mert Çobanov, yapay zeka kullanarak sentetik görseller elde etme ve Generative AI konularını anlattı.

Türk Telekom’da Yapay Zeka Uzmanı olarak görev yapan Ecehan Yıldırım, metaverse, nft ve web3 teknolojileri üzerine konuştu. Metaverse konseptinin geleceği, Arttırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR), Genişletilmiş Gerçeklik (XR) ve Karma Gerçeklik (MR) kavramlarına değindi.

Erciyes Üniversitesi’nde yapay zeka konusunda çalışan Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Yapay Arı Koloni (ABC) Algoritması'nı detaylı bir şekilde açıkladı. Dünyada yapay zekanın evrimini ve gelişimini değerlendirdi.

Etkinliğin sonunda düzenlenen soru cevap panelinde, katılımcılar sorularını sordu ve konuşmacılar canlı cevaplar verdi. Etkinlik sonrasında konuşmacılar, Erciyes Dağı ve şehir turu ile gezdirildi ve Kayseri'nin yöresel lezzetlerini tattılar.